Hogyan segít a Polinéz masszázs?

Sokszor elhangzó kérdés, hogy hogyan és miként támogatja a belső erőd és gyöngédséged fejlődését a Polinéz masszázs és a bodywork.
Kicsit messzebbről indulok a válaszommal, ehhez ugyanis fontos megérteni, hogy miből is fakad itt és most az az erő és az az önszeretet, ami szükséges ahhoz, hogy kellő mélységben tudjunk másokat érzelmileg megtartani.
Egy kisbabának, amikor megszületik, valójában egyetlen dologra van szüksége: egy szerető anyára. Hogy honnan tudhatja egy újszülött, hogy az anyja szereti őt? Abból, ahogyan az anyja az ő szükségleteit kielégíti, abból, ahogyan és amennyit hozzáér. Ha téged az édesanyád szoptatott, amikor éhes, szomjas vagy elkeseredett voltál, ha magához ölelt, amikor szükséged volt rá, ha sokat ringatott, figyelt rád, akkor ebből tudhattad, hogy ő szeret téged, ergo, hogy te szerethető vagy. Azonban ha te nem kaptál elegendő érintést babakorodban, akkor egy életen át elkísérhet a szeretetlenség, az önmagaddal való elégedetlenség érzése vagy akár az is, hogy nehezen kapcsolódsz másokhoz (persze az ellenkezője is igaz lehet, hogy folyamatosan keresed a kapcsolódás lehetőségét). Erről az újszülöttkori időszakról nem lesznek tudatos emlékeid, de ez nem akadályozza meg, hogy tudjunk vele dolgozni, hiszen a testedben ott hordozod magad is a lenyomatát a babakorodnak.
A Polinéz masszázs és  a bodywork gyakorlatok segítségével ehhez a korhoz nyúlunk vissza, és testérzetek formájában elraktározott emlékekkel, valamint a testérzetek által kiváltott érzelmekkel dolgozunk. Így tudjuk bekötni a múltat a jelenbe, és így tudjuk tölteni a szimbiotikus hiányt – ettől pedig erősödik önmagad szeretete, az az érzés, hogy értékes vagy, jó vagy. Ez a belső erő, és a saját lényed iránti gyöngédség lesz az alapja annak, hogy belőled is olyan Polinéz masszőr váljon, akivel a kliensei biztonságban érzik magukat, és akihez hosszú éveket át örömmel térnek vissza.

Hallgatlak, mondd nyugodtan!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s